Жилище в квартал Изгрев – защо и какви са предимствата

Жилище в квартал Изгрев - защо и какви са предимствата

Квартал Изгрев – един от най-спокойните и добре уредени жилищни места в София. Отлична локация, добре изградена инфраструктура, удобен транспорт и спокойствие в сърцето на столицата – всичко това е събрано в китния квартал Изгрев.

От една страна граничи с квартал Дианабад, от друга с Борисовата градина, а от трета е обграден от булевард „Драган Цанков“, което осигурява отлична свързаност.

Имайки предвид всички тези предимства не е никаква изненада, че в последните години се отбелязва огромен ръст на търсещите жилище или квартира там.

За да си обясним този интерес ще погледнем малко по-обстойно към самата същност на този столичен квартал, ще ви разкажем малко от историята му и ще ви дадем няколко добри причини защо си заслужава и вие да помислите за покупка на жилище там.

Кратка история на „Изгрев“ и защо е толкова популярен днес

Кварталът носи популярното наименование „номенклатурен квартал“, а причината за това е, че по време на социалистическия период и по-конкретно през 70-те години на миналия век в него са изградени жилищни блокове за писатели, художници и дейци от телевизията и радиото.

За тях е всеизвестно, че са били близки до социалистическата власт в Народна Република България. По онова време квартал Изгрев е част от състава на община „Червена звезда“.

Не е никак случаен и фактът, че четири посолства са разположени в този квартал – посолството на Руската федерация, посолството на Германия, както и посолствата на Виетнам и Монголия.

Всички те в някакъв момент от съществуването си са били социалистически републики, а Виетнам е с такова държавно устройство и до ден днешен.

След промените през 1989 година кварталът започва своето модерно развитие, макар и да запазва голяма част от предишния си облик. Стратегическото местоположение на Изгрев го прави привлекателен за инвеститори и в квартала започват да се строят много нови сгради.

Откритата на 8 май 2009 година метростанция „Жолио Кюри“ също подпомага развитието на квартала и го прави много по-свързан с центъра на града, като Софийският университет „Свети Климент Охридски“ и „Сердика“ са само на няколко минути разстояние.

Освен метростанцията в квартала се намират и един от най-големите бизнес центрове в София, търговското представителство на Руската федерация, Българо-руската търговско промишлена палата, Немското училище и редица други важни институции и бизнеси.

Към това можем да прибавим и отличното инфраструктурно устройство на квартала, което го прави едно перфектно място за живеене и отглеждане на деца.

Закупуване на имот в „Изгрев“ – заслужава ли си инвестицията

Както вече споменахме, кварталът разполага с добре изградена инфраструктура и отлична транспортна свързаност, благодарение на намиращата се наблизо метростанция.

Освен това кварталът е и спокоен – намиращата се в съседство Борисова градина осигурява зеленина, възможност за разходка и най-вече – чист въздух. Знаем, че последното става все по-трудно за получаване в днешно време.

„Изгрев“ е място, което ви осигурява едновременно сигурност и спокойствие, съчетани с бърз достъп до ключови места в столицата, предимно централната ѝ част.

Инвестицията в ново жилище е съдбовен момент и трябва да бъде добре обмислен – кварталът, който ще изберете, ще бъде свързан с най-важните моменти в живота ви от тук нататък.

Като един от най-големите инвеститори и строители в България, ние от „Harmony Suites“ нямаше как да пропуснем очевидните предимства на този квартал, поради което решихме, че трябва да инвестираме там.

Жилищната сграда на „Harmony Suites“, която в момента е в период на изграждане, ще ви предложи иновативност в жилищното строителство, каквато не сте виждали до момента.

Ако сте в процес на търсене на ново жилище, то ние със сигурност препоръчваме да обърнете внимание на квартал Изгрев – вярваме, че в него ще откриете всичко, от което имате нужда и дори повече.

В съчетание с квартала, изборът на покупка на жилище от „Harmony Suites“ е точно онова нещо, което ще повиши стандарта ви на живот и ще го издигне до „европейско“ ниво.

Facebook
Email
Twitter
LinkedIn
Pinterest